Noutati

Biserici din Tara Chioarului. Tururi Virtuale

Biserici din Tara Chioarului. Tururi Virtuale

25.11.2019

Proiectul cultural „Biserici din Tara Chioarului. Tururi Virtuale” vizeaza cercetarea si promovarea a 30 de biserici, monumente istorice din Tara Chioarului, prin realizarea de tururi virtuale si scurte descrieri ale acestor obiective, precum si publicarea informatiilor in mediul on-line. Proiectul a fost co-finantat de AFCN in anul 2019 si implementat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Liviu Borlan” din Maramures (alaturi de partenerii – Facultatea de Litere din Baia Mare, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, Directia Judeteană pentru Cultura Maramures, Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, Ordinul Arhitectilor din Romania – filiala NV, Aedilis Proiect, CNIPT Baia Sprie, Comuna Copalnic-Manastur). Rezultatele proiectului sunt disponibile on-line in cadrul site-ului web: https://chioar.culturamm.ro/

INEDIT – Tururi virtuale în bisericile de lemn din Ţara Lăpuşului

INEDIT – Tururi virtuale în bisericile de lemn din Ţara Lăpuşului

23.11.2018

PROIECT UTIL. Începând din această lună, puteţi vizita on-line 30 de biserici de lemn din Ţara Lăpuşului la adresa www.lapus.culturamm.ro. Site-ul web a fost dezvoltat ca urmare a proiectului „Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul a vizat cercetarea şi promovarea a 30 de biserici de lemn, monumente istorice din Ţara Lăpuşului, prin realizarea de tururi virtuale și scurte descrieri narative ale acestor obiective, precum și publicarea informațiilor în mediul on-line. În contextul anului 2018, „Anul european al patrimoniului cultural”, instituţiile maramureşene de cultură implicate în proiect au dorit să faciliteze accesul la valorile culturale locale şi să încurajeze cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al României şi al Europei.

Proiectul „Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale”  a fost iniţiat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Maramureş, Facultatea de Litere din Baia Mare (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare), Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş şi SC Aedilis Proiect SRL.

POR 2014-2020 Prioritatea de investitii 3.1

POR 2014-2020 Prioritatea de investitii 3.1

11.01.2017

Proiectul realizat de AEdilis, ”Cresterea eficientei energetice a trei cladiri rezidentiale colective din orasul Targu Lapus, judetul Maramures”, beneficiar Orasul Targu Lapus, in valoare de peste 1.000.000 Euro, depus pentru finantare la ADR Nord Vest in cadrul Pogramului Operational Regional, Axa prioritara 3, a trecut cu succes de etapa de verificare a conformitatii administrative si eligibilitatii.

 

VIZIUNE

Credem in identitatea culturala a spatiului, de aceea promovam protejarea valorilor de patrimoniu si incurajam, prin proiectele noastre, perpetuarea valorilor autentice. Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul proiectarii si consultantei pentru obtinere de fonduri europene, consideram ...

vezi mai departe +

ECHIPA AEDILIS PROIECT

FLORUȚ FLORIN DAN

director general

FAUR CAMELIA

director tehnic

CIOLTEA IOHANA

arhitect

KRISZTINA MOIS

Arhitect

vezi toata echipa companiei